Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de baraj delindi: Binlerce kişi tahliye edildi

ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki baraj gölünde tahliye savağında oluşan deliğin su baskını tehlikesi yaratması nedeniyle etraftaki yerleşim yerleri için tahliye kararı verildi.

Son günlerdeki aşırı yağış, ABD’nin en yüksek barajı olan Kaliforniya’daki Oroville Gölü’ndeki su seviyesini yükseltti. Tarihindeki en yüksek su seviyesine ulaşan baraj gölündeki suyu azaltmaya çalışan görevliler, tahliye savağında bir delik olduğunu fark etti. Deliğin büyümeye başlaması ve su baskını riskinin artması sebebiyle,  Kuzey Kaliforniya’da baraj gölü yakınlarında yaşayan yaklaşık 200 bin kişinin tahliyesine karar verildi. Bölgeden ayrılmaları ve yüksek bölgelere gitmeleri çağrısında bulunulan binlerce kişinin harekete geçmesi sonrası yollarda uzun kuyruklar oluştu.

Şu ana kadar en az 188 bin kişinin tahliye edildiği bölgede yetkililer barajın genel durumunun iyi olduğunu ve sorunun giderilmesi için çalışıldığını duyurdu. Helikopterlerle taş dökülerek tıkanması planlanan delik, Los Angeles Times gazetesine göre 100 ile 200 milyon dolar arasında masrafa yol açacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.