Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yavru kangal köpek ‘’Kuyu’’ 12 günün ardından kurtarılmak üzere

İstanbul Beykoz’da 70 metrelik su kuyusuna düşen yavru kangal köpeğin kurtarılması için çalışmalar halen devam ediyor.

Beykoz Dereseki Mahallesi’nde sondaj için açılan daha sonra da kapatılmayan yaklaşık 30 santimetre çapında 70 metre derinliğindeki kuyuya düşen yavru köpek 12 gündür kurtarılmayı bekliyor. Kuyuya düşüşünün 2. gününde köpeğin sesini duyan birinin ihbarı üzerine bölgeye gelen itfaiye ekipleri ve hayvanseverler köpeği kurtarmaya çalışıyor. Kuyuya indirilen kamerayla durumunun iyi olduğu belirlenen yavru köpeğe düzenli olarak yemek ve su veriliyor. Yavru kangal köpeğe ayrıca “Kuyu” adı verildi.

Bir insanın giremeyeceği genişlikte olan derin kuyudaki yavru köpeğin kurtarılması için AKUT, AFAD, İstanbul İtfaiyesi, hayvan hakları dernekleri ve gönüllü hayvanseverler bütün yolları deniyor.

Köpek ağ ve benzeri nesnelerle yukarı çekilmeye çalışıldı, fakat başarılı olunamadı. Ekipler, yağmur ve hava şartlarından etkilenmemesi için yavru köpeğin düştüğü kuyunun üstüne çadır çekti.

“Kuyu kurtarılmak üzere”

Hayvan Hakları Konfederasyonu İstanbul Koordinatörü Barış Şengün kendisiyle yaptığımız röportajda şunları kaydetti:

“Dün akşam itibariyle Prof. Dr. Orhan Kural hocamızın dahiliyle Zonguldak’tan buraya 4 kişilik profesyonel maden ekibi geldi. Onların düzeneği aşağıda. Kuyu kurtarılmak üzere. Umudumuz bugün çıkması yönünde, bugün olmasa yarın. Onu orada bırakmayacağız.”

“Sosyal medyada hayvanın baygın olduğuna dair söylentiler yanlış”

Sosyal medyada dolaşan, hayvanın baygın olduğuna dair söylentilerin yanlış olduğunu belirten Barış Şengün, köpeğin sağlıklı ve hayatta olduğunu söyledi. Ayrıca Twitter’da Kuyu için para toplanması gibi girişimlere asla itibar edilmemesi gerektiğini, hiç kimsenin böyle bir talebinin olmadığını belirtti.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/307675057″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.