Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul’un sanat haritası

İstanbul Modern, Pera, Galeri 5, Arter… İstanbul’daki sanat mekanlarının programları bu hafta da oldukça yoğun.

LİMAN

Adını 1941 yılında açılan bir sergiden alan Liman, İstanbul’un deniz ve limanlarıyla ilişkilendiriliyor. Türkiye’nin deniz kenarında ve liman çevrelerinin coğrafyadan daha çok toplumu ve ekonomiyi etki alanına alıyor.

İstanbul Modern’de sergilenen ve 28 Ocak-4 Haziran 2017 tarihine kadar sürecek olan serginin küratörlüğünü Çelenk Bafra ve Levent Çalıkoğlu üstlendi.

 

ANLAMSIZLIK ALEMİNDE

anlamsizlik-aleminde

Jake ve Dinos Chapman’ın kötümser sanatlarına ve düşüncelerine genel bir bakış atan Anlamsızlık Alemi, günümüz kültürünün oluşturan inancın altını hiciv, yergi ve çelişkiyle anlatıyor.

Cehennem, Chapman Aile Koleksiyonu, Gün Gelecek Sen De Sevilmeyeceksin gibi başyapıtları bir araya getiren sergi, 10 Şubat- 7 Mayıs 2017 tarihlerinde Arter’de yer alacak.

 

MUTLU MUYUZ?

mutlu muyuz

Dalai Lama’nın yaptığı alıntılar, terör haberleri, meditasyon videoları, emojileri ve sosyal medya paylaşımlarını “siyah kare” olarak sergilerde görebiliyoruz.

Sevgi Aka Ahu Akgün, Volkan Aslan, Ekin Kano, Gizem Karakaş, Küdem Katerina ve Murat Yıldızın karalamalarının ön plana çıktığı; kahkahaların, baloların, rengarenk duygu durumlarını anlatan sergi Galeri 5’te 22 Aralık 2016-22 Mart 2017 tarihleri arasında sanatseverlere açık.

 

BALKANLARDAN GELEN SOĞUK HAVA

balkanlardan gelen soğuk hava

Ali Akay ve Alenka Gregoric’in küratörlüğünü yaptığı Balkanlardan Gelen Soğuk Hava, “Balkanlar” olarak bilinen bölge ülkelerinden farklı kuşaklardan sanatçı ve sanatçı gruplarına odaklanıyor. Aynı zamanda doğayı da anlatan sergi “Rüzgar”la biçimleniyor.

10 Kasım 2016- 7 Mayıs 2017 tarihlerinde Pera Müzesi’nde sergilenecek.

 

İş çıkışı, okul çıkışı ilk durağı tiyatro olan izleyiciler için de derleme yaptık…

EN KISA GECENİN RÜYASI  

en kısa gecenin rüyası

William Shakespeare’in eseri olan En Kısa Gecenin Rüyası, Kemal Aydoğan’ın yönetmenliğinde seyircilerle buluşuyor.

İnsanların aşka çok fazla değer verdiğini, onun aslında gözlerde değil de zihnindeki hayallerden ibaret olduğunu anlatan eser, 16 Şubat’ta Moda Sahnesi’nde izleyicilerle.

 

OTHELLO

othello

William Shakespeare eseri olan Othello, gizli bir evlilik hikayesini ve onun peşi sıra yaşanan maceraları anlatır.

Küçük Salon’da oynanacak olan oyun 16 Şubat’ta izleyiciyle buluşacak.

 

BİR DELİNİN HATIRA DEFTERİ

bir delinin hatıra defteri

Gogol’un öykülerinden olan Bir Delinin Hatıra Defteri, Genco Erkal’ın yönetiminde ve oyunculuğunda.

Toplumsal kara mizah olan bu başyapıt, 16 Şubat 2017’de Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde.

 

ARADURAK/RAWESTGEHARAF/ZWISCHENHALT

aradurak-1024x534

Farklı diller konuşan Hay, Kam ve Dav’ın fırtına haberi üzerine ülkeyi terk etmek zorunda kalırlar. Bu üç insanın bir durakta karşılaşması sonucu bekledikleri durakta Türkçe bir not düşer ve olaylar bu çerçevede gelişir.

Aradurak, oyuncularıyla 17 Şubat saat 20.30’da Kumbaracı50’de buluşacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.