Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

‘Son Şnitzel’ filmine sansür

Haluk Bilginer’İn Türkiye Cumhuriyeti’nin 47. başkanı rolünde yer aldığı ‘Son Şnitzel’ filmi !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali programından çıkarıldı.

Filmin sansüre uğramasının sebebi İstanbul Telif ve Sinema Müdürlüğünden eser işletme belgesini alamaması ve kurumun filmdeki bazı sahneleri çıkarmak istemesi. Eser işletme belgesi daha önce de Bakur filmine verilmemişti.

Filmin bugün !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nde prömiyerini yapması bekleniyordu. Filmin yönetmenleri Kaan Arıcı ve İsmet Kurtuluş, yaptıkları açıklamayla bazı sahnelerin çıkarılmasıyla ilgili talebi reddettiklerini duyurdu. Filmin Türkiye’deki hiçbir festivalde gösterilemeyeceğini belirten Arıcı ve Kurtuluş, “Herhangi bir siyasi aidiyetimizin olmadığını, sadece özgür düşünceyle hikaye anlatmaya çalışan sinemacılar olduğumuzu buradan bütün açık yürekliliğimizle ifade ediyoruz” dedi.

!f İstanbul yönetimi de sansürle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Çatlaklardan sızmaya, birbirimizi dinlemeye ve yaşam alanlarımızı korumaya çok ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde her bir hikaye daha da önemli. Bir nefes alanı olarak var etmek istediğimiz !f İstanbul adına, değer verdiğimiz bir filmi sizlerle paylaşamıyor olmaktan büyük üzüntü duyuyoruz.” denildi.

Filmin fragmanı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.