Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bahçeli: “Kurmak için uygun zaman kolladığınız partinizle karşımıza çıkın da boy ölçünüzü görelim”

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin haftalık grup toplantısında konuştu. Bahçeli konuşmasının büyük bölümünü MHP’den ihraç edilen muhaliflere ve 15 Temmuz Darbe Girişimi’ne ayırdı. Bahçeli muhaliflere “Kurmak için uygun zaman kolladığınız partinizle karşımıza çıkın da boy ölçünüzü görelim” sözleriyle seslendi. Ayrıca, idam tartışmasını bir defa daha gündeme getiren MHP Lideri, “Hainler idamdan korkmuyorsa bize düşen bu kanuni düzenlemeyi TBMM’de yapmaktır. AKP top çevirmesin, zamana oynamasın. Samimiyse MHP’nin sözü söz olsun, buna kayıtsız şartsız destek verecektir” ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli’nin konuşmasından önemli bölümler:

Fırat Kalkanı Operasyonu

Fırat Kalkan Harekatı kapsamında başlatılan El-Bab kuşatması sonuç vermiş, kahramanlarımız insan üstü bir mücadeleyle bu kentin büyük bir bölümünde kontrolü sağlamışlardır. El-Bab’ta şehit düşen toplam 69 evladımız milli yürekleri kavurmuştur. IŞİD’in Rakka’dan sonra kritik merkezlerinden birisi El-Bab’tır. Türkiye’nin El-Bab’taki mevzi kazanımı terörizmi odağında tesirsiz hale getirmek için önemlidir. Şimdi sırayı Rakka operasyonu almıştır ancak bu operasyonun kapsam, sınır, derinlik ve kimler tarafından icra edileceği henüz netleşmiş değildir. Konuyla ilgili görüşme ve temaslar yoğunlaşmıştır. ABD’nin İstihbarat Başkanı’ndan sonra Genelkurmay Başkanı da Türkiye’yi ziyaret etmiş, Türk mevkidaşıyla anlam vermesek de Adana İncirlik Üssü’nde buluşmuştur. İddia odur ki; buranın seçilmesi olası Rakka operasyonunda hareket merkezi olarak kullanımı ihtimal dahilindedir. Hem Cumhurbaşkanının ağzından hem de diğer sivil ve askeri yetkililer kanalıyla Türkiye’nin PYD/YPG ile ilgili kesin tavrının ABD’li muhataplara iletilmesi olumlu ve isabetlidir, bize göre bundan da dönülmemelidir. Türkiye’nin ABD ile önümüzdeki Rakka operasyonuyla kapsamında ayrıntılı ve iki ayaklı bir taslak plan paylaşıldığı anlaşılmaktadır. Bu planlardan ilki; Özgür Suriye Ordusu güçlerinin Akçakale’nin karşısındaki Tel Abyad’dan girip PYD kontrolündeki bölgeden Rakka’ya yönelmesidir. Yani sınırlarımızdan Rakka’ya kadar 54 kilometrelik mesafenin sorunsuz aşılabilmesi için ABD’nin PYD ile iknası lazımdır. İkinci olarak da El-Bab’dan Menbiç ve buradan Rakka’ya doğru harekettir. Bu 180 kilometrelik hattın zorlu coğrafi şartları içerdiği de bilinen bir gerçektir. Bu operasyonda YPG’nin yer alıp alamayacağı ana ve asıl tartışma konularından biridir. YPG’nin Rakka’ya koalisyon unsurlarından bağımsız olarak doğudan girmesi Özgür Suriye Ordusu’nun da kuzeyden güneye doğru ilerlemesi ABD’nin talepleri arasındadır ancak Türkiye’nin hiçbir şart altında terör örgütü PYD/YPG ile aynı çizgide olması düşünülemeyecektir.

“15 Temmuz başarılı olsaydı kaç vatan evladı katledilecekti”

15 Temmuz darbe teşebbüsü son iki asrın en korkunç en acımasız en vahşet ve cinayet girişimidir. FETÖ bir suç şebekesidir.

Bir defa 15 Temmuzu hala idrak edememiş, tehlikenin farkına varamamış siyaset ve sosyal çevrelerin mevcudu meselenin bir başka kaygı verici tarafıdır. 7 Ağustos Yenikapı ruhu asla vazgeçmeyeceğimiz bir milli duruşun özetidir. Bu tehdit geçmemiş uygun zamanın gelmesi için beklemeye almıştır.
Esasen bu saldırganlık yeni değildir, arkası da kesilmeyecektir. 15 Temmuz Müslüman Türk’üm diyenden bin yıllık intikam alma ifadesidir.

Tehlike yakın ve büyüktür. Bir an için varsayalım. 15 Temmuz başarılı olsaydı kaç vatan evladı katledilecek, kaç vatan evladı yokluğa esarete sevk edilecekti. Türk milletine hayatla varlık hakkı tanınacak mıydı? Bir ara başbakan olacağım tutturup avaz avaz bağıran kişi bu soruya nasıl cevap verecektir. 15 Temmuz’da olmayınca 16 Nisan’da şanslarını denemek için hazır bekleyenler kargayı bülbül diye satmaya kalkmayın.

“Hayır desek alayı evet diye gezecektir”

Bunlar 18 Şubat’ta CHP’nin şemsiyesi altında toplanıp, MHP’ye öteden beri ters çıkaranların katılımlarıyla sebilhane bardağı gibi dizilmişlerdir. Kendilerine Türk milliyetçisi diyorlar, ama MHP Genel Başkanı’nı yuhalatacak kadar ipten boşaldıklarını göremiyorlar. Hepsine yolları açık olsun diyor, bizden uzak, Allah’a yakın olmalarını temenni ediyorum. Nehrin kenarına kuyu kazılır mı? Suyu kesilmiş değirmen gibi yollarını şaşırmışlardır. Biz evet diyoruz, bunlar ille de hayır diyorlar. Hayır desek alayı evet diye gezecektir.

CHP ve Perinçek’in kanatları altına sığınıp narkoz yiyenler, patinaj içinde çırpınmaya başlamışlardır. Üstelik fikri mutasyona uğrayarak yörüngelerinde çıkıp kimliksizliğe toslamışlardır.

Kurmak için uygun zaman kolladığınız partinizle karşımıza çıkın da boy ölçünüzü görelim. MHP’yi ele geçirmek için oyun içinde oyun kuranlar şimdi Türk milliyetçisi maskesiyle sahne alıyorlar. Milliyetçiler sizleri tanıyor, haddinizi bildirmek gün sayıyor.

“Milletçi Hareket’in sözü söz olsun buna kayıtsız şartsız destek verecektir”

Cumhurbaşkanına yönelik saldırıya ilişkin davanın iki numaralı sanığının ifadeleri tüyler ürperticidir. Bu caninin ’Darbe yaptım cezası idam bile olsa canım yanmaz’ şeklindeki sözleri en küçük pişmanlık ibaresi taşımadığı gibi Türkiye’ye meydan okumaktadır. Hainler idamdan korkmuyor ve milletimiz idam talebinde ısrar ediyorsa o zaman bize düşen bu kanuni düzenlemeyi TBMM’de yapmak, Türkiye düşmanlarına hak ettiği cezayı vermektir. AKP top çevirmesin zamana oynamasın, hakikaten idamın geri getirilmesi konusunda samimiyse Milletçi Hareket’in sözü söz olsun buna kayıtsız şartsız destek verecektir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.