Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İlham Aliyev eşini Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı yaptı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in eşi Mihriban Aliyeva, imzalanan kararnameyle Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı oldu.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Aliyev’in (55), Mihriban Aliyeva’yı (52) anayasanın ilgili maddeleri gereği “cumhurbaşkanı birinci yardımcısı” görevine atadığı bildirildi.

Bu görevlendirme 26 Eylül 2016 tarihinde yapılan referanduma dayanıyor. Yüzde 86,6 evet oyu ile kabul edilen anayasa değişikliklerine göre, “cumhurbaşkanı birinci yardımcılığı” ve “cumhurbaşkanı yardımcıları” makamlarının oluşturulmasını karar verilmişti.

Yeni anayasaya göre bu makamlara atamalar ve görevden almalar cumhurbaşkanı tarafından gerçekleştiriliyor.  Cumhurbaşkanı birinci yardımcısı, cumhurbaşkanının olmadığı durumlarda tüm yetkileri ve dokunulmazlık hakkına sahip oluyor.

Cumhurbaşkanı birinci yardımcısı Mihriban Aliyeva, Haydar Aliyev Vakfı Başkanlığı, UNESCO ve ISESCO’NUN Fahri Temsilciliği ve 4’üncü İslam Dayanışma Oyunları’nın Organizasyon Komitesi Başkanlığı görevlerini yürütüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.