Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Daron Acemoğlu prestijli BBVA ödülünü aldı

İspanya merkezli BBVA vakfının her sene verdiği Bilginin Öncüleri Ödülleri’nin Ekonomi, Finans ve İşletme dalında kazananı MIT ekonomi bölümü öğretim üyesi Daron Acemoğlu oldu.

Bu sene dokuzuncusu verilen prestijli BBVA Ödülleri, farklı alanlarda çalışan sekiz bilim adamı ve sanatçıyı “özgünlüğü ve teoriye yaptıkları katkılar” nedeniyle ödüllendiriyor.

Acemoğlu’nun çalışmalarının büyük bir kısmı kurumlar ve ekonomik büyüme arasındaki ilişkiyi inceliyor. 120’den fazla makalesi ve dört kitabı olan Acemoğlu, farklı ülkelerdeki siyasi dönüşümler ve demokratikleşme süreçleriyle ilgili geliştirdiği modellerle, ekonomi biliminin kurumların gelişimiyle ilgili çalışmalarına önemli bir katkı sağladı.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.