Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünyaya benzer 7 gezegen bulundu

NASA, dün gece Güneş Sistemi dışında Samanyolu Galaksisi içinde Dünya ile benzer boyutlarda 7 farklı gezegenin TRAPPIST-1 isimli yıldızın yörüngesinde gözlendiğini açıkladı. Bu gezegenlerde su bulunabileceği ve canlı yaşamına uygun bir yapı olabileceği düşünülüyor.

Gökbilimciler hummalı bir çalışmayla gezegenlerde atmosfer olup olmadığını inceliyor. Son jenerasyon gözlem araçlarıyla metan gazı ve su arayışındalar. Beşinci gezegen yaşama en elverişli olabilecek şartlara sahip gözüküyor.

Gezegenlerin boyutları Dünya’dan yüzde 25 daha küçük veya yüzde 10 daha büyük. 39 ışık yılı uzaklığındaki bu gezegeneler yaklaşık olarak Jüpiter büyüklüğündeki  TRAPPIST-1 sönük yıldızının etrafında bir ağ oluşturmuş durumdalar.

4

Google,  gökbilimcilerinin heyecanı es geçmedi

Nasa’nın Güneş Sistemi dışında gezegenlerin keşfini açıklamasının ardından Google ana sayfasındaki doodle’ı değiştirdi. Exoplanet discovery (Güneş sistemi dışındaki sistem keşfine) dikkat çekti.

5

Uzaylıları aramaya başlayabiliriz

Bu keşif bilim insanları çevresinde büyük bir heyecan yarattı. 10 yıl içinde uzayda yaşayan canlıları arama işine koyulabileceklerini belirtiyorlar.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.