Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haliç sahili ve sit alanları doldurulacak

Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi kapsamında Haliç kıyısının doldurulup yerine yat limanı, platform, iskele, rıhtım ve kültür merkezi inşa edilecek. Projeye İmrahor Caddesi ile birlikte 4 bin 159 metrekare daha ilave edildi ve imar planları bakanlık tarafından kabul edildi.

Haliçport olarak anılan proje Beyoğlu ilçesi Sütlüce yerleşkesindeki 14 bin 89 metrekarelik alanda geliştirilen projeye 21 Mart’a kadar itiraz edilebilecek. Şu ana kadar Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi ve CHP İzleme Komisyonu projeye karşı dava açtı.İhalenin sahibi ise Fettah Tamince. Proje İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ortak bir şekilde yürütülecek.

Proje üç etapta tamamlanacak.1. etap tarihi sit alanını, 2. etap deniz alanını 3. etap da özel proje alanını kapsıyor. CHP halka ait alanların ranta açıldığı yönünde itiraz ederken, Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü proje alanında taşma riskinin olduğunu dile getirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.