Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Herkes için hukuk toplantısı: “Hayır’larımızı, demokrasiyi ‘ama’sız savunma kararlılığımızla pekiştirelim’’

Hazırlayanlar: Recep Berber & Semih Esmer

Barış Bloku, Demokrasi için Birlik, Diyalog Grubu ve Yurttaş Girişimi’nin katılımıyla Taksim Point Otel’de ‘Herkes için Hukuk’ başlıklı bir basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ’ın vekilliğinin düşürülmesi ve OHAL altında yürütülen anayasa referandumu süreci tartışıldı.

CSC_0081

Grup adına ortak basın bildirisini sanatçı Zülfü Livaneli okudu. Grup basın toplantısında OHAL döneminde yaşanan medya sansürünü, HDP‘li vekillerin yaşadığı mağduriyetler anlatıldı. Basın bildirisinde Figen Yüksekdağ’ın vekilliğinin düşürülmesinin cumhuriyet tarihinde benzerinin bulunmadığının ve yürürlükteki anayasaya aykırı bir durum olduğunun altı çizildi. Figen Yüksekdağ’ın yaşadığı durumun bir anayasa ihlali olduğu ve yaşanan durumun hukuki olmaktan çok siyasi olduğu söylendi.

CSC_0082

Figen Yüksekdağ başta olmak üzere HDP’li vekillere yaşatılan bu hukuksuz sürecin HDP’yi saf dışı bırakmak ve meclisteki diğer partilere de bir göz dağı vermek için uygulandığı belirtildi. Basın toplantısının sonunda Thomas Hobbes’tan “korku bir toplumu kontrol etmek için en etkili araçtır” atıfı yapılarak, “Hayır’larımızı, demokrasiyi ‘ama’sız savunma kararlılığımızla pekiştirelim” mesajı verildi. Basın bildirisinin bitiminde HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, HDP’nin içinde bulunduğu durumu kısa bir konuşmayla özetledi.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.