Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Leicester City’de “peri masalı” son buldu

Geçtiğimiz sezon İngiltere Premier Lig’de şampiyon olarak futbol tarihinin en önemli sürprizlerinden birisine imza atan Leicester City, resmi sitesinden yapıtığı açıklama ile şu anda küme düşme tehlikesi altında olan kulüplerinin Ranieri ile yollarını ayırdığını duyurdu.

foto 1

Liderlik değişimine ihtiyaç duyulduğunun belirtildiği açıklamada bu kararın sancılı ama gerekli olduğu belirtildi.

Temmuz 2015’te Leicester City’nin başına geçen 65 yaşındaki teknik adam, Chelsea, Manchester United ve Manchester City gibi yıldızlar topluluğuna sahip takımlara rağmen Premier League tarihinin en unutulmayacak şampiyonluklardan birisinin altına imza atmıştı. (https://medyascope.tv/2016/05/05/bizim-senaryomuz-leicester-citynin-sampiyonlugu/)

Fakat bu sezon işler Premier Lig’de Ranieri ve Leicester City için iyi gitmedi. Takım her ne kadar Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turuna yükselmeyi başarsa da, Premier League’de bir türlü istikrar sağlanamadı. Ligde şu ana kadar oynanan 25 maçta 21 puan toplayabilen Leicester City, küme düşme potasındaki Hull City’nin 1 puan üstünde 17. sırada yer alıyor.

Şampiyonlar Ligi’nde ise tersi bir görüntü hakimdi. Leicester; Porto, FC Kopenhag ve Club Brugge’ün olduğu gruptan birinci olarak çıkmış, son 16 turunda Sevilla ile eşlemiş, ilk turda deplasmanda rakibine 2-1 kaybetmişti.

Geçen seneki şampiyonluktan sonra Leicester kahramanı ilan edilen Ranieri’nin bu şekilde takımdan kovulması büyük bir şaşkınlık yarattı. Takımın başında, yeni teknik direktör atanana kadar asistan menajer Craig Shakespeare yer alacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.