Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2016’da Almanya’da göçmenlere günde 10’a yakın saldırı

Almanya İçişleri Bakanlığı verilerine göre, 2016 yılında ülkede göçmenlere yönelik günde 10’a yakın saldırı düzenlendi.

Almanya İçişleri Bakanlığı, parlamentodaki bir soru önergesine yanıt olarak göçmen karşıtı saldırılara ilişkin veriler yayınladı. Buna göre ülkede geçtiğimiz yıl göçmenleri hedefleyen 3500’den fazla saldırı gerçekleşti. Bu, Almanya’da günde 10’a yakın göçmen karşıtı saldırı yapıldığını gösteriyor.

Almanya’daki göçmen karşıtı şiddet, 43’ü çocuk olmak üzere 560 kişinin yaralanmasına neden oldu. Saldırıların 2545’i bireysel saldırı şeklinde gerçekleşti. 988 saldırı göçmenlerin yaşadığı evleri, 217 saldırı ise mülteci organizasyonlarını ve bu kurumlarda çalışan gönüllüleri hedef aldı.

000d2f2e-800

Almanya İçişleri Bakanlığı verilere ilişkin bir açıklama yaparak yaşananları kınadığını duyurdu. Sol Parti (Die Linke) Milletvekili Ulla Jelpke “Naziler’in sığınmacıları ve demokrasiyi tehdit ettiğini” söyledi ve hükümete seslendi: “Sağ kanadın şiddetinin en önemli ulusal güvenlik sorunu olarak görülmesi için önce insanların ölmesi mi gerekiyor?”

Ankara’nın Avrupa Birliği ile yaptığı anlaşma sonrası 2016 yılında Almanya’ya giden sığınmacıların sayısı 280 bine düşmüş, 2015 yılına göre 600 bin azalmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.