Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransa’da yolsuzlukla suçlanan Fillon: “Bu siyasi bir suikast, adaylıktan çekilmiyorum”

Fransa’da Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhuriyetçiler’in adayı François Fillon, bugün düzenlediği basın toplantısında, hakkındaki yolsuzluk iddiaları sebebiyle, sorgu yargıcı tarafından 15 Mart’ta ifadeye çağrılmasına rağmen yarıştan çekilmeyeceğini açıkladı.

Fillon şöyle konuştu: “Teslim olmayacağım ve geri çekilmeyeceğim. Avukatım, 15 Mart günü sorgu yargıçları tarafından sorguya çekileceğim yönünde bilgi verdi. Beni destekleyen dört milyon seçmen bunu bir siyasi suikast olarak görüyor. Bu gerçekten de bir suikast. Bu aşırı saldırganlık altında sadece ben değil; Cumhurbaşkanlığı seçimi de bu suikaste kurban gidiyor.”

Fransız Le Canard Enchainé dergisi, Ocak ayında Fillon’un, eşi Penelope Fillon’u kağıt üstünde “milletvekili danışmanı” göstererek 8 yılda 500 bin avro kazanç sağladığını iddia etmiş ve bu iddialar Fransa kamuoyunda yankı bulmuştu. Söz konusu iddialara göre Fillon beş çocuğundan ikisini henüz avukatlık statüsüne erişmemişken işe almış ve kendilerine 84 bin Avro ödenmesini sağlamış. Aynı zamanda Fillon’un eşinin faydalandığı haksız kazançların toplamının 900 bin avroya ulaştığını da ileri sürülmüştü.

Cumhuriyetçilerin cumhurbaşkanı adayı Fillon, Pazar günü, kampanyasına yönelik saldırılardan bahsetmiş ve hükümeti “ülkeyi neredeyse bir iç savaş atmosferine sürüklemekle” suçlamıştı.

Fillon, bugünkü açıklamasında da hükümete ve yargıya yüklendi. “Hukukun üstünlüğü sistematik olarak ihlal ediliyor, masumiyet karinesi tamamen kayboldu” diyen Fillon sözlerine şöyle devam etti: “Kararına saygı duyacağım merci Fransa halkıdır. Zira yeni cumhurbaşkanının kim olacağına karar verecek olan mesnetsiz suçlamalar değil sandıktır.”

Cumhuriyetçiler’in adayı Fillon, destekçilerine de harekete geçme çağrısında bulundu ve şöyle konuştu: “Yok edilmeye çalışılan sağın ve merkezin seçmenleri, milyonlarca Fransız gerçek bir değişim arzulamaktadır. Sizden direnmenizi istiyorum. Ben direniyorum, ailem tüm eziyetlere rağmen direniyor, siyasi ailem de direnecek. Kararı verecek olanın halk olduğuna inanan herkes direnecek.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.