Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Obama çifti, Beyaz Saray kitapları için anlaşma imzaladı

Barack ve Michelle Obama’nın yazacakları kitapların küresel yayın hakkı Penguin Random House’un oldu.

New York merkezli yayınevi Penguin Random House, ABD’nin eski başkanı Barack Obama ile eşi Michelle Obama’nın yazacakları anı kitaplarıyla ilgili anlaşma imzaladıklarını duyurdu.

Obama çiftinin yazacağı kitapların yayın haklarını kimin kazanacağı uzun zamandır merak konusuydu. Obama’nın daha önce yayımlanan üç kitabını basan yayınevi Penguin Random House, Financial Times’ın haberine göre bu kitaplar için çifte 65 milyon doların üzerinde para ödeyecek.

Önceki ABD başkanları, yayınevinin önerdiği iddia edilen rakamın yakınından bile geçememişti. Bill Clinton’ın kitabı 15 milyon dolar, George W Bush’un kitabı ise sadece 10 milyon dolar kazanabilmişti. Obama çifti, kitaptan kazanacakları paranın önemli bir kısmını yardım için kullanacak.

3538

Obama çiftinin kitaplarının isimleri ve yayım tarihleri henüz belli değil. Yayınevi kitaplar hakkında ayrıntı vermekten kaçınıyor. Ancak kitapların Obamaların Beyaz Saray yıllarını konu alacağı hemen hemen kesin. Barack Obama’nın başkanlık deneyimini, Michelle Obama’nın ise gençlere ilham kaynağı olması için kendi hayat hikayesini yazacağı konuşuluyor.

Barack ve Michelle Obama’yla yayın ortaklığını sürdürecekleri için çok heyecanlı olduklarını söyleyen Penguin Random House’un CEO’su Markus Dohle sözlerine şöyle devam ediyor: “Sözleriyle ve liderlikleriyle her gün dünyayı değiştirdiler. Yayımlayacağımız kitaplarla biz de aynısını yapmaya çalışacağız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.