Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kerim Has: “Rusya, ABD’ye ‘Menbiç planlarını Türkiye üzerinden çıkmaza sürükleyebilirim’ mesajı verdi”

IŞİD karşıtı koalisyonun önde gelen komutanlarından Korgeneral Stephen Townsend, 27 Şubat’ta Rusya’nın Menbiç’te YPG güçlerini yanlışlıkla bombaladığını açıklamıştı. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ise iddiayı yalanlamıştı. Bu konuyu ve Menbiç’te yaşanan ABD-Rus gerginliğini Moskova Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Kerim Has’a sorduk. Has’a göre Rusya Savunma Bakanlığı, açıklamasında Suriye Demokratik Güçleri’ne yönelik saldırıda bulunduğunu yalanlamıyor. Has, Rusya’nın böylelikle ABD’ye mesaj verdiği kanaatinde.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/310299394″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.