Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

15 Temmuz Çatı Davası: Bir numaralı sanık Gülen, Yurtta Sulh Konseyi’ndeki 38 isim belli oldu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan darbe girişimi ana davasında Yurtta Sulh Konseyi’nde yer alan isimler belli oldu. Fetullah Gülen’in bir numaralı şüpheli olarak yer aldığı 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimine ilişkin Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili hazırlanan çatı iddianamesinde 38 isim bulunuyor. Sanıklar için 2 bin 988’er kez müebbet hapis cezası talep edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar hem mağrdur hem davacı olarak iddianamede yer aldı.

Yurtta Sulh Konseyi’ndeki isimler şöyle:

Akın Öztürk, Mehmet Dişli, Mehmet Partigöç, Semih Terzi, Ahmet Bican Kırker, Ahmet Özçetin, Ali Kalyoncu, Ali Osman Gürcan, Ali Yazıcı, Bilal Akyüz, Cemil Turhan, Doğan Öztürk, Erhan Caha, Ertuğrul Terzi, Fırat Alakuş, Gökhan Şahin Sönmezateş, Hakan Evrim, Halil Gül, İlhan Talu, Kubilay Selçuk, Mehmet Şahin, Muhsin Kutsi Barış, Murat Aygün, Murat Koçyiğit, Mustafa Barış Avıalan, Muzaffer Düzenli, Orhan Yıkılkan, Osman Kardal, Osman Kılıç, Osman Ünlü, Ömer Faruk Harmancık, Özcan Karacan, Özkan Aydoğdu, Ramazan Gözel, Savaş Kabaklı, Sinan Sürer, Turgay Sökmen ve Ünsal Coşkun.

26’sı general 221 şüpheli hakkında hazırlanan 2 bin 581 sayfalık çatı iddianamesi mahkemeye gönderildi. İddianamede yer alan 221 şüphelinin, biri orgeneral, 3’ü korgeneral, 4’ü tümgeneral, 16’sı tuğgeneral, 3’ü tuğamiral, 26’sı albay, 27’si yarbay, 37’si binbaşı, 21’i yüzbaşı, kalanlar ise diğer alt rütbelerde. Şüphelilerden 199’u tutuklu, 8’i adli kontrol şartıyla serbest. Örgüt lideri Gülen’in de aralarında bulunduğu 15 firari şüpheli hakkında ise yakalama kararı bulunuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.