Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İzmir ve İstanbul’da 8 Mart mitingleri yasaklandı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü için İstanbul ve İzmir’de yapılması planlanan etkinlikler yasaklandı.

İstanbul 8 Mart Kadın Platformu, 5 Mart’ta Bakırköy’de miting yapma kararı almıştı, ancak  İstanbul Valiliği etkinliği güvenlik gerekçesiyle yasakladı.

İzmir’de düzenlenecek Kadınlar Günü mitingi de valilik engeline takıldı. İzmir Valiliği, 5 Mart’ta Gündoğdu Meydanı’nda yapılması planlanan mitingin genel sağlığı veya başkalarının hak ve özgürlüklerini ciddi şekilde bozacak olaylara sebebiyet verilebileceği ve gerçekleşmesi muhtemel, istenmeyen veya telafisi olmayan olayların meydana gelmesini önlemek” gerekçesiyle iptal edildiğini duyurdu. Ayrıca avukatlara gönderilen belgede OHAL de gerekçe gösteriliyor.

8-mart-in-bilincsiz-feodalleri-1457689719

“Alanlarda olmaktan vazgeçmeyeceğiz”

Karara tepki gösteren İzmir Kadın Platformu Sözcüsü Avukat Zöhre Dalkıran, “8 Mart’ta kadınlar kendi sesleriyle, renkleriyle, talepleriyle her sene olduğu gibi yine alanlarda olacaktı ama OHAL gerekçesiyle yasaklandı. Bir kez daha görüyoruz ki OHAL bizim kazanılmış haklarımızı, özgürlüğümüzü kısıtlamak adına kullanılıyor ama biz yine de valiliğin yasak kararına rağmen alanlarda olmaktan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.