Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Ekmekte kanser riski” iddiası

Türkiye Ziraat Derneği Başkanı Hüseyin Demirtaş, buğday üretimindeki yanlışlar yüzünden ekmek tüketiminin kanser riskini arttırdığını iddia etti. Tarım ilaçlarının ve gübrenin dikkatsiz kullanımının insan sağlığını tehdit ettiğini söyleyen Demirtaş’a konunun ayrıntılarını sorduk.

Hüseyin Demirtaş’a göre, tarım ilaçları fazla veya yanlış kullanıldığı takdirde tüm bitkisel yiyeceklerle bize geri dönüyor. Demirtaş’ın buğday üretiminde hatalı şekilde kullanıldığını söylediği bu ilaçlar, her gün mutfağımıza giren ekmeği sağlıksız hale getiriyor. Uzun vadede kansere kadar bir çok rahatsızlığa sebep olacak tarım ilaçları, özellikle ekmek üzerinden tehlike yaratıyor çünkü Türkiye’de ekmek tüketimi çok fazla.

Buğday üretiminden ekmek yapımına kadar bütün sürecin denetiminin yapılması gerektiğini söyleyen Demirtaş, tarım ilaçlarının yabancı firmalardan geldiğini ve çiftçilerin bunları rastgele kullanabildiğini belirtiyor. Ayrıca gübrelerin bilinçsiz kullanımı da ürünlerin yarattığı tehlikeyi arttırıyor.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/310996710″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.