Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trabzonspor’dan Dünya Kadınlar Günü için video: Nazmiye Nine’nin Torunlarıyız

Trabzonspor, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için bugün resmi Youtube hesabından bir video yayınladı. Yayınlanan videolarda, Trabzonsporlu kadınlar açısından futbolun nasıl bir tutku olduğu anlatılırken, Trabzonsporlu futbolcular cinsiyetçi tezahüratlar konusunda uyarıda bulunuyor.

10-02-trabzonspor-kadın-taraftar

Trabzon her zaman bir futbol kenti olarak anılır. Ancak bunda erkeklerin olduğu kadar kadınların da emeği var. Cumhuriyet’ten önce kentte futbol kulüpleri kurulurken, futbolcuların formasını diken ilk terzi bir kadındı. 1978’de Ali Kemal’in Fenerbahçe’ye satılması mevzu olduğunda kentte yapılan yürüyüşte de kadınlar vardı; şampiyonluğa giden yolda da kadınlar tribündeki yerlerini hep aldı. Futbol Trabzon’da kadınlar için de büyük bir tutku.

Trabzonspor, bu tutkuyu anlatmak için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde resmi Youtube hesabından iki video yayınladı. Yayınlanan ilk video olan “Nazmiye Nine’nin Torunlarıyız”da yıllar önce Trabzonspor taraftarı olan Nazmiye Göç ile yapılan röportajdan görüntülere yer verilirken bugün Trabzonspor tribünlerinin en renkli taraftarlarından biri olan 81 yaşındaki Hemdiye Asan da yer alıyor.

Öte yandan videoda yaşlı kadın taraftarların dile getirdiği geçmişte futbol oynayabilme özlemi, bugün Trabzon İdmanocaklı kadın futbolcular tarafından gerçeğe dönüştürülüyor. Videoda bu görüntülere de yer veriliyor.

Kulüp tarafından yayınlanan diğer videoda ise oyuncular kadın bedeni üzerinden yapılan ayrımcı ve küfürlü sloganlara karşı çıkıyor:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.