Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü coşkuyla kutladı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Ankara, İzmir ve İstanbul başta olmak üzere tüm yurtta kadınların yoğun katılımı ile kutlandı. Binlerce kadın İstanbul’da 15. Feminist Gece Yürüyüşü için bir araya geldi. Saat 19.30’da Taksim’deki Fransız Kültür Merkezi önünden “Kadınlar birlikte güçlü!” sloganıyla başlayan yürüyüş Tünel’de sona erdi. Bazı illerde yürüyüşlere polis müdahalesi olsa da, tüm meydanlara kadınların coşkusu hâkimdi.

Ankara, Kocaeli ve Antalya’da polis saldırdı

Ankara’da kadınlar “Hayır! Geceler, sokaklar, bu hayat bizim!” pankartı ile yürüdü.  Yürüyüşten sonra polis ‘’ Beraber yürüyemezsiniz’’ diyerek kadınlara saldırdı ve dört kadını gözaltına aldı.

Antalya’da da polis müdahalesi

Antalya Üç Kapılar’da toplanan kadınlar geçtiğimiz gün 8 Mart etkinliğine giderken hayatını kaybeden işçi kadınları andı. “Geceleri de, sokakları da, meydanları da terketmiyoruz” sloganıyla yrüyen kadınlara polis yürüyüşün izinsiz olduğu gerekçe gösterilerek engel oldu.

Kocaeli’nde 8 Mart bildirisi polis aracında okundu

Kocaeli’de gece yürüyüşüne müdahale eden polis, çok sayıda kadını da gözaltına aldı. Kadınlar Uluslararası Kadın Grevi için tüm Dünya’dan kadınlarla dayanışma metnini polis aracında okudu.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.