Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Malta’nın sembolü Azure Window fırtına ve dalgalarla yıkıldı

Malta’nın Gozo adasında Game of Thrones dizisinin çekim mekanlarından ve Kaptan Cousteau’nun dünyanın en iyi beş dalış noktasından biri diye nitelendirdiği Azure Window kemeri dün Akdeniz’de meydana gelen kuvvetli fırtına sonucu çöktü.

Azure Window 400.000 nüfuslu Malta’nın Gozo adasında yer alan en önemli doğal güzelliklerden biriydi. 35 metre derine inen geniş bir sütunun su üzerinde oluşturduğu 27 metrelik kemer dün kuvvetli fırtına sonucu çöktü. Azure Window’un çöküşünü Malta Başbakanı Joseph Muscat Twitter’dan duyurdu:

Malta Silahlı Kuvvetleri’nin havadan yaptığı çekimlerde Gozo adası ucunda yer alan kemerin Akdeniz sularına karıştığı görülüyor.

Avrupa Komisyonu’nun Çevre, Denizcilik ve Balıkçılık konularından sorumlu üyesi Karmennu Vella ise Azure Window’un yıkılışı için Twitter’dan Tanrı bir pencereyi kapattı ama hala bir kapı açabiliriz diyerek 5-6 Ekim’de Malta’nın ev sahipliği yapacağı ‘Bizim Okyanuslarımız’ başlıklı konferans için çağrı yaptı:

Dalgıçlar arasında uzun yıllardır popüler olan Azure Window son olarak Game of Thrones dizisine set olmuştu.

Son yıllarda rüzgar ve dalgaların etkisi ile risk altında olduğu saptanan Azure Window üzerinde yürüyüş yapılması uzun süredir yasaklanmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler