Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Görevden alından Güney Kore lideri köpeklerini terk etti

Güney Kore’de yolsuzluk suçlamaları nedeniyle görevden alınan Güney Kore eski lideri, şimdi de hayvan hakları dernekleri tarafından köpeklerini terk etmekle suçlanıyor.

1

9 Mart’ta, bir süredir yolsuzlukla suçlanan Güney Kore lideri Park Geun-hye, Anayasa Mahkemesi kararıyla resmi olarak görevinden alınmıştı. Park, ülkenin demokratik seçimlerle gelip görevden alınan ilk lideri olmuştu. Görevden alınmanın ardından yeni başkanı belirlemek için 9 Mayıs günü seçimlerin olacağını açıklanmıştı.

Görevden alınmasına rağmen Park’ın hakkındaki suçlamalar bitmiyor. Hayvan hakları örgütleri, eski lideri görevden alındıktan sonra Başkanlık Sarayı’nda baktığı köpekleri terk etmekle suçluyor.

Eski lider hafta sonu boyunca, görevde olan başkanların kullandığı Cheong Wa Dae olarak adlandırılan sarayı terk edip, Seul’un mutena semtlerinden birinde yer alan kendi evine taşınmıştı. Ancak yeni evine götürdükleri arasında sarayda baktığı Jindo cinsi dokuz köpek yoktu.

2013 yılında göreve gelen Park, saraya kendisine hediye edilen iki köpekle gelmiş ancak daha sonra yedi tane daha almıştı.

Bu yaşananların üzerine hayvan hakları örgütleri, Park’ın köpekleri terk etmesinin açıkça hayvanları koruma yasasının ihlali olduğunu iddia ederek köpekler için yeni yuva bulunması gerektiğini söylediler.

Saray sözcüsü ise Reuters’a yaptığı açıklamada köpeklerin terk edildiği iddialarını yalanlayarak bir kısmının sarayda bırakıldığını çünkü hepsinin eski liderin evine gitmesinin köpekler açısından iyi olmayacağını açıkladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.