Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump karşıtı ABD’li gazeteciye mesajla saldırı şoku

Newsweek dergisinin Trump karşıtı yazarı Kurt Eichenwald sanal bir saldırının kurbanı oldu. Eichenwald’ın maruz kaldığı saldırıyı; sosyal medyada her gün karşılaşılan çok sayıda saldırı, taciz ya da tehditlerden ayıran ise, Eichenwald’in sanal saldırıdan fiziksel olarak da etkilenmesi oldu.

Washington Post gazetesinde Martin Weil imzasıyla yayınlanan habere göre, ABD’nin Maryland eyaletinde yaşayan ve ismi John Rayne Rivello olarak açıklanan bir kişi Cuma günü sanal saldırı suçlamasıyla tutuklandı. 29 yaşındaki Rivello’nun Dallas kentinde yaşayan Eichenwald’a karşı gerçekleştirdiği iddia edilen saldırı ise bir hayli ilginç: Rivello, epilepsi hastası olan Eichenwald’a, epilepsi krizini tetikleyecek şekilde hazırlanmış grafiklerden oluşan ve “epilepsi nöbetini hakettin” şeklinde ibare içeren bir twitter mesajı göndermiş. ABD Adalet Bakanlığı’nın açıklamasına göre Eichenwald, yanıp sönen renkli ışıklarda oluşan mesajı gördüğü anda epilepsi krizi geçirmiş. Habere göre, internetten gönderilen bir mesajın fiziksel hasara yol açması söz konusu vakayı bir ilk haline getiriyor.

Eichenwald konuyla ilgili olarak twitter hesabından bir açıklama yaptı. Saldırının geçtiğimiz yılın Ekim ayında, kendisinin Donald Tump’ı eleştiren bir makale yayınlamasından kısa süre sonra gerçekleştiğini söyleyen Eichenwald; twitter üzerinden aldığı mesajda, parlak ışıklar, yanıp sönen daireler ve bir çizgi-karakter olan “Kurbağa Pepe” figürü bulunduğunu söyledi. Eichenwald videonun epilepsi hastası olan kişilerde bir krizi tetikleyecek şekilde tasarlandığını ifade etti.

Eichenwald söz konusu mesajı gördüğünde tablet bilgisayarını elinden düşürdüğünü ve böylece krizden kurtulduğunu söyledi. Ancak 15 Aralık tarihinde yine benzer bir mesaj alan Eichenwald, bu kez bir epilepsi nöbetine girmekten kurtulamamış. Eichenwald, kendisine mesajı gönderen kişinin, bunu bilinçli olarak yaptığını ve gönderdiği mesajın kendisine fiziksel zarar vereceğini bildiğini savundu.
Haberde Dallas Polisi ve FBI’ın da dahil olduğu soruşturmanın devam ettiği bilgisi yer aldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.