Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünyanın en mutlu insanları Norveç’te yaşıyor

Bugün açıklanan Dünya Mutluluk Endeksi’nin yalancısıyız. Son yıllarda iyi yaşam ile ilgili açıklanan tüm endekslerde önde çıkan Kuzey Avrupa ülkeleri mutluluğu da doya doya yaşıyor.

Endekse göre soğuk olan Kuzey ülkelerinde insanlar mutluyken, ‘Cennet’ Afrika’nın ortasında yaşayan Orta Afrika Cumhuriyeti vatandaşları ise en mutsuz insanlar. Raporu hazırlayanlar onlarca sosyolojik değeri karşılaştırarak hazırladıkları endeksin sadece ekonomiye bağımlı olmadığını söylüyorlar.

222

Geçtiğimiz yıl mutluluk endeksinde 4. sırada yer alan Norveç’i bu yıl sırasıyla, Danimarka, İzlanda, İsviçre ve Finlandiya izliyor. Vatandaşları en mutsuz olan ülkeler ise Ruanda, Suriye, Tanzanya, Burundi ve son olarak Orta Afrika Cumhuriyeti. Yani toplumsal karışıklıklar ve iç savaşlar doğal olarak mutsuzluk sebebi.

Rapora göre mutluluk hem sosyal hem de kişisel bir kavram. İnsanlar ancak her iki yönde de mutlu olduklarında kendilerini tam anlamı ile mutlu olarak ifade ediyor.

Endekste zorlu bir dönemden geçen Türkiye iç savaş ile mücadele eden Libya’nın ardından 69. sırada yer alıyor. Türkiye’nin ardından ise Paraguay geliyor.

Dünyanın en güçlü devletleri de halklarına yeterince mutluluk sağlayamıyor olmalı ki Dünya Mutluluk Endeksi’nde ABD 14. Almanya 16. Rusya ise 49. sırada yer alıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.