Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD borsaları Trump döneminin en sert düşüşünü yaşadı

Piyasalarda son iki gündür gözlenen hareket, ABD borsalarında yaşanan baharın sonuna gelindi mi sorusunu akıllara getirdi. Donald Trump’ın göreve geldiği 20 Ocak 2017’den bugüne kadar geçen sürede ABD borsalarında hızlı bir yükseliş yaşanmıştı. Ancak bu hafta gerilemeye başlayan ABD borsalarında günlük kayıplar yüzde 1’i aşarken banka hisseleri Brexit oylamasından bu yana en sert düşüşü yaşadı. S&P 500 Endeksi’nde de benzer bir hareket yaşandı. S&P 500, Trump’ın görevde bulunduğu ilk sekiz haftanın yedisindeki yükselişinin ardından Salı günü, Donald Trump’ın göreve gelişinden beri en sert günlük düşüşü yaşadı.

Bu düşüşün nedenleri arasında Trump’ın büyümeyi destekleyici politikalarının Kongre’den geçmeyeceği endişeleri gösteriliyor. FED’in temkinli duruşunun da bu nedeni güçlendirdiğini, Trump’ın ABD ekonomisini agresif bir şekilde canlandıracağına dair şüphelerin oluştuğunu da belirtmekte fayda var. Buna ek olarak, ABD Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI); Donald Trump’ın seçim kampanyası sırasında Rusya’nın bir rol oynayıp oynamadığı ve geçen yılki kampanya sırasında suç niteliğinde bir eylemin işlenip işlenilmediği konusunu soruşturduklarını ilk kez kamuoyuna açıklaması borsaları tedirgin etmiş olabileceğine işaret ediliyor.

ABD borsalarında bunlar yaşanırken dolar 2017’nin başından beri sakin seyrine devam etti. Dolar, Ocak ayında ulaştığı zirveden yüzde 4 geriledi.

 

 

BİST düşüyor, dolar yükseliyor

Türkiye’de 2017’de çok başarılı bir performans gösteren BİST 100, bugün yüzde 1’den fazla değer kaybederek 89.500 seviyelerinden işlem görüyor. Dolar/TL paritresi hafta başı 3,60’lara geriledikten sonra bugün (12:15) 3,64’ün üzerinde hareket ediyor. 3,93 seviyelerinde seyreden Euro/TL ise yatay bir seyir izliyor.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.