Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Moody’s 4 şirketin kredi görünümünü düşürdü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’nin görünümünü düşürmesinin ardından, buna bağlı olarak dört şirketin görünümünü düşürdü, üç şirketin görünümünü ise teyit etti.

Moody’s’ten yapılan açıklamaya göre Koç Holding, OYAK, Coca Cola İçecek ve Turkcell’in kredi notu görünümü “durağan”dan “negatif”e düşürüldü. Ayrıca, Anadolu Efes’in kredi notunu “negatif” görünüm ile “Baa3”, Şişe Cam ve Tüpraş’ın notunu “durağan” ile “Ba1” olarak teyit etti.

Geçtiğimiz hafta Türkiye’nin 24 Eylül’de “yatırım yapılamaz” seviyesine çektiği kredi notunun görünümünü de “durağan”dan “negatife”  çeken Moody’s değerlendirdiği 17 Türk bankasından 14’ünün notunu negatife çevirmişti. Bu 14 bankanın görünümünü negatife çeviren Moody’s, söz konusu bankaların kredi notunu sabit tuttu. Kurum ayrıca bir bankanın kredi notunu negatif görünüm ile bir kademe düşürürken, iki bankanın not ve görünümlerini ise teyit etti.

Moody’s bankacılık sektörüne ilişkin not değişikliklerinin Türkiye’nin kredi notu görünümündeki bozulmanın bir yansıması olduğunu belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.