Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FETÖ kapsamındaki ilk basın davası başladı

FETÖ’nün basın ayağı olduğu iddiasıyla yargılanan, aralarında Atilla Taş, Murat Aksoy gibi isimlerin de olduğu 29 sanık ilk kez hâkim karşısına çıktı.

Sanıkların avukatları soruşturma evresinde bulunan hakimin yargılamada da bulunduğundan dolayı reddihâkim talep etti ancak bu talep mahkeme tarafından reddedildi. Hâkim İbrahim Lorasdağı davadan çekilmedi. Atilla Taş’a mahkemede mesleği soruldu ve “Eskiden şarkıcıydım. Şimdi gazetecilikten tutukluyum” cevabını verdi.

Sanıklardan Said Sefa hakkında ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbes istenirken, diğer 28 sanık hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 15’er yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.