Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berlin’deki müzede 4 milyon dolarlık soygun

Almanya’nın başkenti Berlin’de yer alan Bode Müzesi’ndeki hırsızlık olayında, 53 santimetre çapında, üç santimetre kalınlığında ve yaklaşık 100 kilo ağırlığındaki Kanada dolarını sembolize eden 24 karat altın sikkenin, Pazartesi sabahı çalındığı açıklandı.

Berlin polisinin açıklamasına göre; Berlin’de beş ayrı müzenin yer aldığı “Müzeler Adası” olarak adlandırılan yerdeki müzelerden biri olan Bode Müzesi’nin tramvay yoluna bakan pencerelerinden birine merdiven dayayan soyguncular, sabaha karşı 03.20 sularında içeri girip önce alarm sistemini devre dışı bıraktı daha sonra da dev sikkeyi bir el arabasında dışarı kadar taşıyıp kayıplara karıştı. Soyguncuların kaç kişi olduğu konusunda bilgi vermeyen polis, soruşturmanın sürdüğünü ve halen tadilatın devam ettiği müzede çalışan bazı tadilat işçileri üzerinde durulduğunu açıkladı. Zırhlı ve kurşun geçirmez bir cam fanus içinde muhafaza edilen sikkenin, bulunduğu fanustan nasıl alındığı da gizemini koruyor. Yetkililer, sikkenin eritilerek paraya çevrilmesinden endişe ediyor. Öte yandan Berlin polisi, müzeden söz konusu sikke dışında herhangi bir eserin çalınmadığını duyurdu.

2007 yılında Kanada Kraliyet Darphanesi tarafından üretilen ve 2010 yılında müzeye hediye edilen sikkenin üzerinde Kraliçe 2. Elizabeth’in resmi bulunuyor. Ayrıca, sikkenin üzerinde her ne kadar “1 milyon dolar” ibaresi yazsa da, değerinin en az 4 milyon dolar olduğu ifade ediliyor.

Gerçekleşen hırsızlık olayı nedeniyle Berlin genelindeki tüm müzelerde güvenlik önlemlerinin arttırıldığı açıklandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.