Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çinli sanatçı Ai Weiwei, New York’a çit çevirecek

Çinli provokatif çağdaş sanatçı Ai Weiwei gelecek sonbaharda “İyi Çitler İyi Komşular Kazandırır”  ismini taşıyacak enstalasyonu için New York sokaklarına yüzden fazla çit yerleştirecek.

12 Ocak’ta açılacak sergi 40. yılını kutlayan Public Art Fund ortaklığıyla düzenleniyor. 10 büyük çit temalı enstalasyonla beraber projenin küçük işleri de Manhattan, Queens ve Brooklyn’e konacak. Son dönem ABD politikalarına gönderme yapan çalışma ayrıca Robert Frost’un “Duvar Onarımı” (Mending Wall) isimli şiirinden ilham almış.

New York Times’a konuşan Weiwei, “Berlin duvarı yıkıldığında 11 ülkenin sınırlarında duvar ve çitler vardı. 2016’ya geldiğimizde bu sayı 70’e yükseldi.  Milliyetçiliğin yükselişini yaşıyoruz. Kapanan sınırlara, savaş ve global politikaların mağdur ettiği göçmenlere ve mültecilere karşı dışlayıcı tavırlara tanık oluyoruz” dedi.

weiwei alan kurdi

2011 yılında tutuklanan sanatçı 81 günlük ev hapsinden sonra serbest kalıp pasaportuna yıllar sonra kavuştuğunda, ilk yurtdışı seyahatlerinden birini 2016’da Yunanistan’ın Midilli Adası’na yapmıştı. Sanatçı, verdiği “Aylan bebek” pozuyla da büyük tartışmalar yaratmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.