Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MGK açıklaması: “Fırat Kalkanı başarıyla sonuçlandı”

Cumhurbaşkanlığı Külliye’sinde gerçekleştirilen Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonucunda yayımlanan bildiride Fırat Kalkanı operasyonunun sonuçlandığı belirtildi ve şöyle denildi: “Ülkemizin sınır güvenliğini sağlamak, DEAŞ terör örgütünün ülkemize yönelik tehdit ve saldırılarını önlemek, yerinden edilmiş Suriyeli kardeşlerimizin ülkelerine dönüşlerine imkan vermek ve Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde huzur ve güven içerisinde yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak maksadıyla yürütülen harekatın başarıyla sonuçlandığı ifade edilmiştir.”

Başbakan Binali Yıldırım da katıldığı televizyon programında, “Fırat Kalkanı sona ermiştir. Gerek duyulursa başka harekat başlatılır” dedi.

Önce Cerablus, sonra El Bab

Fırat Kalkanı operasyonu 24 Ağustos 2016 günü, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte başlatılmıştı. Harekatın ilk aşamasında Cerablus IŞİD’in elinden alınmış, ikinci aşamada Türk zırhlıları Çobanbeyli’den Suriye topraklarına girmişti.
Türk Silahlı Kuvvetleri ile ÖSO üyeleri ekim ayında Dabık kentini IŞİD’in elinden alırken, Azez ile Cerablus arasını IŞİD’den temizledi. Harekatın başladığı günden bu yana toplam 71 asker hayatını kaybetti. Fırat Kalkanı harekatında en fazla kayıp El Bab kasabasında yaşandı. El Bab, yoğun çatışmalar sonucu TSK ile ÖSO tarafından IŞİD’in elinden alındı.
12 Şubat’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şimdi sırada Menbiç ve Rakka var” açıklamasını yapmıştı. Ancak kısa süre sonra Menbiç’e ABD askerleri, bir süre sonra ise Afrin’e Rus askerleri konuşlanmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.