Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Aksoy ve Atilla Taş dahil 21 kişi için önce tahliye, sonra yine gözaltı kararı

FETÖ soruşturmasının medya ayağıyla ilgili olarak davanın 31 Mart 2017 Cuma günü yapılan oturumunda Savcı Göksel Turan, Atilla Taş, Murat Aksoy, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Yakup Çetin, Yetkin Yıldız, Seyit Kılıç, Mustafa Erkan Acar, Hüseyin Aydın, Abdullah Kılıç, Ali Akkuş, Bünyamin Köseli, Cihan Acar ve Oğuz Usluer olmak üzere 13 gazeteci hakkında yurt dışı çıkış yasağı uygulanarak tahliye talep etti.
Mahkeme de savcının tahliyesini istediği kişilere ek olarak Büşra Erdal, Ahmet Memiş, Bayram Kaya, Cemal Azmi Kalyoncu, Cuma Ulus, Habip Güler, Halil İbrahim Balta, Muhammet Sait Kuloğlu’nu da ekleyerek toplam 21 kişi hakkında saat 16.30’da tahliye kararı aldı. Geride sadece 5 tutuklu kaldı.

Sosyal medya kampanyası

Fakat sosyal medyada tahliye kararı aleyhine başlatılan kampanyanın peşinden savcı Turan tahliye talep etmediği Büşra Erdal, Ahmet Memiş, Bayram Kaya, Cemal Azmi Kalyoncu, Cuma Ulus, Habip Güler, Halil İbrahim Balta, Muhammet Sait Kuloğlu’nun serbest bırakılmalarına itiraz etti. Anadolu Ajansı da saat 00.18’de itirazın bir üst mahkeme olan İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildiğini duyurdu.

Yeni soruşturma

Anadolu Ajansı saat 00.54’te savcı Turhan’ın tahliyelerini talep ettiği Atilla Taş, Murat Aksoy, Ali Akkuş, Hüseyin Aydın, Mustafa Erkan Acar, Seyid Kılıç ve Yetkin Yıldız hakkında darbeye teşebbüs iddiasıyla yeni bir soruşturma başlatılarak, gözaltı kararı çıkarıldığını belirtti. Yine savcının tahliye edilmelerini talep ettiği Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Yakup Çetin, Bünyamin Köseli, Cihan Acar, Abdullah Kılıç ve Oğuz Usluer hakkında da “silahlı terör örgütüne üye olmak” iddiasıyla soruşturma başlatılarak gözaltına alındıklarını duyurdu. Sonuçta İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nin tahliye kararı verdiği 21 kişiden hiçbiri tahliye edilmedi.

Aileler boşuna bekledi

Tahliye kararı verilmiş olan 21 sanığın aileleri geç saatlere kadar Silivri Cezaevi önünde bekledi. Bekleyiş sürerken jandarma ailelere yakınlarının ana yolda bırakılacağını belirterek araçlarının cezaevi önünden almasını istedi. Aileler, TEM otoyolu bağlantı noktasında geç saatlere kadar bekledikten sonra oradan ayrıldı.

foto

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın haklarında yeni bir soruşturma başlatarak gözaltı işlemi uyguladığı Atilla Taş ve Murat Aksoy’un aralarında bulunduğu 13 kişinin Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’de tutulduğu öğrenildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.