Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avukatı, Flynn’in “dokunulmazlık” karşılığında itirafçı olacağı iddialarını doğruladı

ABD Başkanı Donald Trump’ın eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn’in hakkındaki iddialar konusunda ifade vermek için “dokunulmazlık” talebinde bulunduğu iddia edildi.

Şubat ayında görevinden istifa eden Flynn, ABD’deki Rus devlet temsilcileriyle yaptığı görüşmeler konusunda, Başkan Yardımcısı Mike Pence’i yanlış yönlendirmekle suçlanmıştı.

Wall Street Journal gazetesinin iddiasına göre Michael Flynn’in avukatı Robert Kelner,  müvekkilinin “anlatacak şeyleri olduğunu” söyleyerek, yargılama süreci için “koruma” talep etti.

Kelner, “General Flynn’in kesinlikle anlatacak bir hikayesi var ve şartlar izin verirse bunları anlatmayı çok istiyor” dedi. Kongre üyelerinin ve medyadaki yorumcuların Flynn hakkında dile getirdikleri mesnetsiz iddialarını ve acımasız ihanet suçlamalarını kınadığını belirten Kelner, Senato İstihbarat Komitesi’nde “Aklı başında hiçbir insan, böylesine siyasi hale gelmiş, cadı avına dönüşmüş bir soruşturmada, bazı teminatlar almadan ifade vermeye razı olmaz” dedi.

Cumartesi akşamı CNN Tonight programına konuşan, ABD İç Güvenlik Bakanlığı eski yetkilisi olan şu an Harvard Üniversitesi’nde Uluslararası Güvenlik dersi veren Juliette Kayyem, kaynaklarından aldığı bilgilere göre “Flynn’in kayıplara karışmasının sebebinin FBI ile bir anlaşma yapmış olabileceğini” söylemişti.

Flynn’in görevden alınmasına neden olan ilişkileri, FBI’ın yanısıra, Temsilciler Meclisi ve Senato’nun ilgili komiteleri tarafından da mercek altına alındı. Ancak FBI ve Senato İstihbarat Komitesi’nden Flynn hakkındaki iddialarla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Komitede Perşembe günü gerçekleşen oturumda, Demokrat senatör Mark Warner Moskova’nın ABD seçimlerini manipüle etmeye çalıştığını açıklamıştı. Warner, Wisconsin, Michigan ve Pennsylvania gibi kilit eyaletlerde, Rusya’nın dezenformasyon yayacak teknolojiler kullanmış olabileceğini iddia etmişti.

Komitedeki Cumhuriyetçi Richard Burr ise, Flynn’in sorgulanması için “müzakerelerin” sürdüğünü, ancak henüz bir gün belirlenmediğini açıkladı. Flynn’in ne zaman ve ne şartlarda ifade vereceği henüz belirsiz ancak önümüzdeki günlerde Flynn’in söyleyecekleri ABD ve dünya gündemini meşgul etmeye devam edeceğe benziyor.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.