Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Halit Akçatepe hayatını kaybetti

Hababam Sınıfı, Süt Kardeşler, Mavi Boncuk, Gülen Gözler ve Tatlı Dillim gibi unutulmaz filmlerdeki rolleriyle akıllara kazınan ünlü oyuncu Halit Akçatepe hayatını kaybetti.

Hababam Sınıfı’nda canlandırdığı Güdük Necmi, Süt Kardeşler filminde canlandırdığı Ramazan karakteriyle hafızalara kazınan Halit Akçatepe bugün 79 yaşında hayatını kaybetti.

Tiyatro yaşamına çok erken yaşlarda başlayan Akçatepe, 1972 yılında vizyona giren ‘’Tatlı Dillim’’ filmiyle tanınırlığa ulaşmıştı.

Tiyatrocu Leman Akçatepe ve Sıtkı Akçatepe’nin oğlu olarak 1938 yılında Üsküdar’da doğan Akçatepe, henüz beş yaşındayken oyunculuğa başladı.

Saint Benoit Lisesi’nden mezun olan Akçatepe, seyircinin aklına Hababam Sınıfı filminde canlandırdığı Güdük Necmi rolüyle kazındı. Akçatepe ayrıca Hababam Sınıfında filminde Paşa Nuri rolüne hayat veren Sıtkı Akçatepe ile beraber oynamıştı.

Akçatepe’nin bir süredir İstanbul’da hastanede  tedavisi sürüyordu.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.