Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumartesi Anneleri 627. kez Galatasaray Lisesi önünde buluştu

Cumartesi Anneleri, bu hafta 1948’de kaybedilen yazar Sabahattin Ali ve 1996’da kaybedilen Talat Türkoğlu için 627. kez Galatasaray Meydanı’nda buluştu.
Eylemde aileler adına ilk sözü Cemil Kırbayır’ın abisi Mikail Kırbayır aldı. Daha sonrasında Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı konuştu. Ülkede yaşanan kaosları anlattı ve en sonunda Sabahattin Ali’nin kaybedilişini vurgulayarak “Benim Meskenim Dağlar” türküsünü meydanda söyledi. Talat Türkoğlu’nun ailesi adına da Münife Türkoğlu konuştu. Türkoğlu ailesinin avukatı Gülizar Tuncerîn ardından kayıpların avukatı ve CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu söz aldı.
Cumartesi Anneleri eylemde, kayıpların avukatı Tahir Elçi için de adalet istediklerini aktardılar.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.