Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kolombiya’da sel felaketi: 254 ölü

Kolombiya’nın Mocoa kentini vuran sel en az 254 kişinin ölümüne, yüzlerce kişinin de yaralanmasına sebep oldu.

Kolombiya’nın güneyindeki yönetim bölgesi Putumayo’nun başkenti Mocoa’da cuma günü başlayan şiddetli yağış, sel ve toprak kaymasına sebep oldu.

2Çamurun sokakları kapladığı, bina ve köprülerin yıkıldığı 40 bin nüfuslu Mocoa’da, Reuters’ın verdiği bilgilere göre en az 254 kişi hayatını kaybetti. Kolombiya Kızılhaçı ise 206 kişinin öldüğünü, 200’den fazla kişinin yaralandığı kaydetti.

Kolombiya’yı vuran selin, normalde 10 günde yağacak yağmurun bir gecede yağmasıyla meydana geldiği belirtildi. Putumayo Valisi Sorrel Aroca, yaşanan felaketin akıl almayacak kadar büyük olup, kentte bazı mahallelerin tamamen yok olduğunu ifade etti. Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos ise bölgeye yardımların hızlandırılması için acil durum ilan etti. Pazar günü bölgeyi ikinci kez ziyaret eden Başkan Santos, bölgeye olabildiğince hızlı şekilde su ve enerji ulaştırılacağını söyledi. Birçok kişiye hâlen ulaşılamayan kentte arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.