Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump-Şi Cinping görüşmesi öncesi Kuzey Kore’den balistik füze denemesi

Kuzey Kore, Donald Trump’ın “Kuzey Kore meselesini Çin çözmezse biz çözeceğiz. Şimdilik bu kadarını söylüyorum.” sözlerinin ardından ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile gerçekleştireceği görüşme öncesinde bir füze denemesi gerçekleştirdi.

 5

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) ve Güney Kore Savunma Bakanlığı, Kuzey Kore’nin orta ölçekli bir balistik füze denemesi yaptığını tespit ettiklerini açıkladı. Pasifik Kuvvetler Komutanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, yerel saat ile 11.42’de KN-15 tipi orta ölçekli bir balistik füzenin Kuzey Kore’nin Sinpo kentinden fırlatıldığı ve füzenin 11.51’de Japon Denizi’ne düştüğü belirtildi.1

Açıklamada ABD’nin Güney Kore ve Japonya’nın yanında yer aldığı da vurgulandı. Diğer yandan Kuzey Amerika Uzay Savunma Komutanlığı (NORAD) yaptığı açıklamada füzenin Amerika kıtasını tehdit etmediği bilgisini paylaştı.

ABD Dışişleri’nden 23 kelimelik yanıt 

Dışişleri Bakanı Rex Tillerson açıklamasında “Kuzey Kore bir diğer orta menzilli balistik füze fırlattı.  ABD, Kuzey Kore hakkında yeterince konuştu. Söyleyecek başka sözümüz yok.” dedi

Japonya füze denemesini ‘provokatif’ olarak nitelerken, Güney Kore bunun ‘Birleşmiş Milletler ile uluslararası toplumun ve Kore Yarımadası’nın barış ve güvenliğine açık bir meydan okuma’ olduğunu açıkladı.

4Kuzey Kore geçen ay Japon Denizi’ne 4 adet balistik füze fırlatmış, bunlardan 3’ü Japonya’nın münhasır ekonomik bölgesine düşmüştü.  Ardından Donald Trump, Financial Times’a verdiği röportajda ‘Bu işi Çin çözmezse biz çözeceğiz’ demişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.