Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MİT açıklaması: “Adil Öksüz MİT için çalışmamıştır”

15 Temmuz Darbe Girişimi sırasında Akıncılar Hava Üssü’nde bulunan Adil Öksüz darbe girişimi sonrası yakalanarak tutuklandı. Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi olan Öksüz’ün FETÖ’nün Hava Kuvvetleri imamı olduğu ileri sürüldü. Öksüz’ün çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılıp, yurtdışına kaçmış olma ihtimali çeşitli spekülasyonları doğurdu.

Konuyla ilgili geçtiğimiz gün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir açıklama yaptı ve “Adil Öksüz’ün elindeki GPS cihazını devletin hangi kurumu ithal etti? Başbakanlık talimat verecek bakacaklar devletin hangi kurumu ithal etti. İki telefonu vardı, GPS cihazı vardı elinde. Herkes kelepçelenirken onlara kelepçe vurulmadı. Neden? MİT yasasında bir değişiklik yapıldı 2014’te. Başbakanın emri ve talimatı olmadan hiçbir MİT görevlisi tutuklanamaz gözaltına alınamaz. Adil Öksüz neden tutuklanmadı neden gözaltına alınmadı?” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun bu açıklaması üzerine Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarlığı’ndan, Adil Öksüz ile ilgili açıklama geldi. MİT tarafından Adil Öksüz’ün serbest kalmasının yargının işi olduğu vurgulandı ve “Adil Öksüz, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın terör örgütü içerisindeki kaynağı olmamıştır ve Milli İstihbarat Teşkilatı’na çalışmamıştır.ByLock programının çözülmesi, FETÖ/PDY’nin çökertilmesinde, ilişki ağının deşifre edilmesinde ve mensuplarının devletten ayıklanmasında kullanılan önemli kaynaklardan biridir. İstihbari çalışmalar neticesinde elde edilen ByLock’a ilişkin tespitler, Mayıs 2016 tarihinden itibaren, çalışmaya konu ham verilerle birlikte adli makamlar, güvenlik birimleri ve diğer ilgili makamlarla eş zamanlı olarak paylaşılmıştır.” denildi.

ByLock programının istihbarat kullanımıyla ilgili olarak da, “ByLock programının çözülmesi, FETÖ/PDY’nin çökertilmesinde, ilişki ağının deşifre edilmesinde ve mensuplarının devletten ayıklanmasında kullanılan önemli kaynaklardan biridir. İstihbari çalışmalar neticesinde elde edilen ByLock’a ilişkin tespitler, Mayıs 2016 tarihinden itibaren, çalışmaya konu ham verilerle birlikte adli makamlar, güvenlik birimleri ve diğer ilgili makamlarla eş zamanlı olarak paylaşılmıştır” açıklaması yapıldı.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.