Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Göz Kararı (53): Yusuf Darıyerli ile Yular ve uzun süreli projeler üzerine sohbet

Yusuf Darıyerli’nin uzun süreli fotoğraf projesi ve bunun sonucunda yayınlanan YULAR fotoğraf kitabı hakkında sohbet ettik.
Endüstriyel tarımın bir önermesi olan fabrika hayvancılığı, kırmızı et ve süt üretimi için geleneksel aile çiftçiliğinin koşulsuz bir alternatifi olabilir mi?
Köyler ve meralar terk edilirken, tabağımızdaki et giderek bize yabancılaşıp pahalılaşırken YULAR, tam da böyle bir ortamda, hayvancılığımızın görünen sahnesi olan geleneksel hayvan (mal) pazarlarına davet ediyor okuyucusunu. Siyah-beyaz fotoğraflar, binlerce yıldır var olan insan-hayvan ilişkisinin anlamsal izleğini harekete geçiriyor, “hayvancılık”, “sağlıklı et”, “hayvan refahı” kavramları üzerinde düşünmeye çağırıyor.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/316550241″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.