Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski Irak tankı’nın deposunda 2.4 milyon dolarlık altın çıktı!

Büyük Britanya’da tank koleksiyonu yapan bir koleksiyoner, koleksiyonuna kattığı eski Irak Ordusuna ait bir tankı incelerken büyük bir sürprizle karşılaştı: Tankın yakıt deposunda tam 2.4 milyon dolar değerinde altın külçeler gizlenmişti.

33

Nick Mead tanklarla yakından ilgilenen insanların yakından tanıdığı bir isim, Mead’in öyle bir tank merakı var ki, 150 tane eski tanktan oluşan bir koleksiyona sahip. Nick Mead ayrıca tanksalot.com isimli web sitesinin de sahibi.

Mead son olarak alışveriş sitesi e-bay’de 30.000 İngiliz Sterlin’ine satışa çıkarılan eski Irak Ordusu’na ait Çin malı Type 69 (Sovyet üretimi T-54 benzeri bir tasarım) tankı 37.000 Sterlin değerindeki 2 eski araçla takas etmiş.

Mead ve teknikeri Todd Chamberlain, takas ettikleri tankı hem kontrol edip hem de kontrol ederken yakıt tankına gizlenmiş değeri 2.4 Milyon doları bulan 5 külçe altın bulmuş.

Altınları İngiliz polisine teslim eden Nick Mead ‘Külçeleri gizlemek için depoyu kesip sonra tekrar kaynatmış olmalılar. Altınlar polise teslim ettim. Altınları geri alacağımı sanmıyorum ama zaten tankın bende kalması bana yeter. ‘ diye konuştu.

22

Irak Ordusu 1990 yılında Kuveyt’i işgal ettiği zaman Kuveyt hazinesinden külçelerce altın çalındığı biliniyor. Irak 1991 yılında 3216 külçe altını Kuveyt’e iade etmişti, ancak hala 400 parça altın eserin kayıp olduğu biliniyor. Tank deposunda bulunan altınlar akıllara Three Kings filmini getirdi.

1. Körfez savaşının ardından 1999 yılında David O. Russel’ın yönettiği ve George Clooney, Mark Wahlberg ve Ice Cube’un başrollerini paylaştığı ‘Three Kings’ (Üç Kral) filminde de Irak’ta Kuveyt’e ait çalıntı altınları bulan ancak altınları çalarken fakir bölge halkına da yardım eden 3 askerin öyküsü anlatılıyordu.

Kaynak: http://www.popularmechanics.com/

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler