Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

United Airlines fazla yolcuları uçaktan sürükleyerek attı

ABD’li şirket United Airlines’ın, sattığı fazla biletler nedeniyle yolcu fazlasına engel olmak için uyguladığı yöntem kısa sürede gündeme yerleşti. Şirket bazı yolcuları yerlerde sürükleyerek uçaktan dışarı attı.

Dün akşam saatlerinde internete yüklenen bir video kısa sürede binlerce paylaşım aldı. Videoda uçaktaki bir yolcunun zorla dışarıya çıkarıldığı görülüyordu. Diğer yolcular panik içinde bağırırken, görevliler son derece sert bir şekilde seçtikleri bir yolcuyu yerlerde sürükleyerek uçaktan attılar.

United Airlines’ın Chicago-Lousville seferini yapan yolcu uçağı için, şirket koltuk sayısından fazla bilet satışı gerçekleştirdi. Bileti satın alan yolcular sefer için uçağa gelince yolcu fazlası oluştu. Uçakta fazla yolcu varken, uçuşu gerçekleştiremeyen şirket bazı yolculardan inmesini talep etti. Yolcular buna karşı çıkınca hava yolu görevlileri yolcuları yerlerde sürükleyerek dışarı attı. Bu esnada Tyler Bridges tarafından çekilen videolar, Twitter üzerinden paylaşıldı. Yaşanan olaylar nedeniyle uçuş iki saat ertelendi.

Şirket sözcüsü: “Kibarca uyardık”

Görüntülerin kısa sürede gündem oluşturmasından sonra New York Times’ın görüştüğü United Airlines sözcüsü Charlie Hobart, yolculardan birkaç kez son derece nazik bir şekilde inmelerini istediklerini ancak yolcuların bu talebi reddettiğini söyledi. Olay sonrası şirket tarafından yapılan açıklamada ise fazla bilet satışından dolayı özür dilenirken, yolculara uygulanan muameleye değinilmedi.

ABD’de de fazla bileti satışı normal bir uygulama olarak görülüyor. Şirketler gelmeyen yolcuları hesaba katarak böyle bir uygulamaya gidiyor. Eğer yolcular gelirse, o uçuş yerine başka bir uçuşla seyahat etmeyi kabul eden yolculara genellikle uçuş puanı yada nakit para gibi “hediyeler” veriliyor. Ancak bu görüntüler neticesinde bu uygulama da sorgulanmaya başlandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.