Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süleyman Soylu: “Diyarbakır’daki saldırıda tünel kazılarak patlayıcı yerleştirilmiş”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesindeki İl Emniyet Müdürlüğü ek birimlerinin yer aldığı alanda dün meydana gelen patlamanın, tünel kazılarak gerçekleştirilmiş bir terör saldırısı olduğunu açıkladı. Üç kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin 177 kişi gözaltına alındı.

Soylu’nun açıklamaları şöyle:

“Acaba bu tamirden mi oldu diye epey bir araştırma yaptılar. Dün gece itibarıyla netleşti. Mesele bir terör saldırısı. Şu anda 10-12 hafif yaralımız var hastanelerde. Ama onun ötesinde de bir teknisyen arkadaşımız daha enkaz altından çıkarıldı, şehit oldu. Bir polis memurumuz da orada şehit oldu. Bir terör saldırısı olduğu açığa çıktı. Çünkü bir araç da patlayınca ve orada bir çukur meydana getirince araçtan kaynaklandığı düşünülmüştü. İlk önce bir kişi içeriye girip bir çalışan marifetiyle bir şey koydu mu diye düşünmüştük ama dışarıdan açılan bir tünel vasıtasıyla bunu gerçekleştirmişler.”

4

Cenaze töreni

Hayatını kaybeden polis memuru Burhan Mercan ve sivil personel Cengiz Tekin için Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’nde cenaze töreni düzenlendi. Şehit polis Burhan Mercan’ın eşi Fatma Mercan törene 1 yaşındaki kızı Şeymanur’la katıldı. Şehit sivil personel Cengiz Tekin’in eşi Fatma Tekin de törene yaşları 14 ile üç yaşları arasında değişen beş çocuğuyla katıldı. Şehit Polis memuru Burhan Mercan’ın cenazesi Hatay’ın İskenderun İlçesine gönderilirken, şehit sivil personel Cengiz Tekin’in cenazesi Diyarbakır’da toprağa verilmek üzere Emniyet Müdürlüğünden uğurlandı. Şehitlerden sivil personel Yunus Elaltunterin’in cenazesi ise dün Diyarbakır’da toprağa verildi.

3

Valilikten açıklama

Diyarbakır Valiliği dünkü patlamayla ilgili açıklama yaptı: Kriminal inceleme sonucu RDX, Amonyum nitrat, TNT, ve mazot ile hazırlanan yaklaşık 1 ton olduğu tespit edilen patlayıcıyla ve zaman ayarlı düzenek ile patlatma gerçekleştirilmiştir.

Reuters, saldırıyı PKK’nın üstlendiğini aktardı.

Habere göre, PKK’ya ait olduğu belirtilen bir internet sitesinden yapılan açıklamada, saldırıda hedef alınan binanın altına 2.5 ton patlayıcı yerleştirildiği kaydedildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.