Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Pentagon: “IŞİD yerine yanlışlıkla SDG’yi vurduk”

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, bugün bir açıklama yayınlayarak 11 Nisan’da koalisyon güçlerinin yanlışlıkla SDG’yi vurduğunu duyurdu.

Suriye’de Rakka çevresinde IŞİD karşıtı koalisyonun hava güçleri  Tabka’da düzenlenen hava saldırısında IŞİD’in mevzisi olarak tespit edilen hedef noktasını vurduklarını, ancak burada bulunan Suriye Demokratik Güçleri mensuplarının vurulduğunu açıkladı. Saldırı sonucunda 18 kişi yaşamını yitirdi.

1

Yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

“Hava saldırısı, müttefik güçlerimiz tarafından talep edildi. Vurulan hedefin IŞİD’e ait olduğu değerlendirilmişti ancak mevzilerinden ilerlemiş bir SDG birliği olduğu ortaya çıktı”

Öte yandan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, AFP’ye verdiği röportajda Suriye Ordusu’nun İdlib yakınlarındaki Han Şeyhun’da gerçekleştirdiği saldırının kimyasal silahla yapıldığı iddialarının ”Yüzde yüz fabrikasyon” olduğunu söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.