Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Başbakan Theresa May açıkladı: İngiltere 8 Haziran’da erken seçime gidiyor

İngiltere 8 Haziran’da erken genel seçime gidiyor. Erken seçim kararının gerekçesini açıklayan İngiltere Başbakanı Theresa May; İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılması anlamına gelen “Brexit” sürecinde istikrar, netlik ve parlamentoda görüş birliğine ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

2016 yılında düzenlenen referandumda, “Brexit” lehine karar çıkmasının ardından istifa eden David Cameron’ın yerine başbakanlık görevini üstlenen Muhafazakar Parti üyesi May, daha önce erken seçime gidilmeyeceğini açıklamıştı. BBC Türkçe’nin haberine göre; Başbakan May, Londra’daki Başbakanlık Ofisi önünde gazetecilere yaptığı bugünkü açıklamasında ise, “önümüzdeki yıllarda istikrarın sağlanmasının tek yolu bu seçimleri yapmak”  ifadesini kullandı.

Theresa May’in erken seçim çağrısının hayata geçebilmesi için İngiltere Parlamentosu’nun alt kanadı olan Avam Kamarası’nın üçte iki çoğunlukla vereceği onay gerekiyor. Muhalefetteki İşçi Partisi, daha önce, erken seçim yönünde bir kararı destekleyeceğini açıklamıştı. Erken seçim ile ilgili önergenin Çarşamba günü Avam Kamarası’nın gündemine alınması bekleniyor.

Öte yandan, Alman Der Spiegel dergisinin internet sitesindeki habere göre; İngiltere’de yapılan son anketlere göre Başbakan Theresa May’in Muhafazakar Partisi en yakın rakibi İşçi Partisi’nden önemli oranda önde görünüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.