Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Nükleer gerginlik had safhada

ABD ile Kuzey Kore arasındaki nükleer gerginlik had safhaya ulaştı. Nükleer denemeler nedeniyle hedef olan Kuzey Kore, gerilimden Washington’ı sorumlu tutarak “savaşa hazır olduklarını” duyurdu. New York’ta basın toplantısı düzenleyen Kuzey Kore’nin BM Daimi Temsilci Yardımcısı Kim In Ryong, ABD’nin bölgeye askeri güç göndermeyi sürdürdüğünü vurgulayarak, korkmadıklarını ve provokasyonlara sert biçimde cevap vereceklerini söyledi.

ABD’yi, Kore yarımadasını “dünyanın en sıcak noktasına” dönüştürmekle suçlayan Kim In Ryong, “yaratılan bu tehlikeli ortamda, her an bir termonükleer savaş çıkabilir” dedi.

Suriye’ye yapılan saldırının Kuzey Kore’ye bir mesaj olduğunu savunan Kim, Washington’ı küresel düzeni bozmakla suçladı:

“Amerika Birleşik Devletleri, egemen ülkeleri işgalinin uluslararası düzeni koruma adına orantılı olduğunda ısrar ederek bunu Kore yarımadasında da uygulamak istiyor. Ancak Washington çete mantığıyla küresel barışı ve istikrarı bozuyor.”

Mike Pence: “Bütün seçenekler masada”

Kim In Ryong’un açıklamaları, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in Tokyo ile Washington’ın, bölgedeki müttefikleri ile yakın işbirliği içerisinde krize barışçıl bir çözüm getirecekleri ve Kore yarımadasını nükleer silahtan arındıracakları yönündeki açıklamasına cevaben geldi.

Pence, Tokyo’da Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile yaptığı görüşmeler sonrasında, “Japon Denizi’nde artan provokasyonlar karşısında yüzde 100 sizinleyiz” dedi.

Aynı zamanda Pence ve Abe, Kuzey Kore’nin nükleer faaliyetlerini dizginleme konusunda Çin’i de daha büyük bir rol oynamaya çağırdı. Pence, “bütün seçenekler masada; Başkan Trump, Japonya, Güney Kore, bölgedeki müttefiklerimiz ve Çin’le yakın bir işbirliği içerisinde çalışmakta kararlı” dedi.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.