Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Washington’dan Trump-Erdoğan telefon görüşmesi hakkında açıklama

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Türkiye’deki anayasa değişikliği referandumunun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığı telefon görüşmesi hakkında Beyaz Saray’dan bir açıklama geldi. Açıklamada “Trump’ın Erdoğan’la telefonda yaptığı görüşme, ABD’nin referandum sonuçlarını onayladığı anlamına gelmiyor” denildi.

Beyaz Saray adına açıklamayı, Beyaz Saray Basın Sözcüsü Yardımcısı Sarah Huckabee Sanders yaptı. Sanders; Erdoğan’la yapılan telefon görüşmesinin Trump’ın referandum sonuçlarını kabul ettiği anlamına gelip gelmediği ile ilgili bir soruya; “hayır” cevabını vererek, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT) referandumla ilgili nihai raporunun bekleneceğini söyledi.

Sanders, telefon görüşmesinde ele alınan konuların Suriye krizi ve ABD ile Türkiye’nin NATO’daki ortak amaç ve çıkarları olduğunu da sözlerine ekledi. Sözcü Yardımcısı Sanders, Donald Trump’ın referandum sonucunda Erdoğan’ın güçlerini artırmasını destekleyip desteklemediği yönündeki bir soruya da, Trump’ın sadece demokrasiyi desteklediğini söyleyerek cevap verdi.
Daha önce bazı basın organlarında Donald Trump’ın; Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığı telefon görüşmesinde, referandum sonuçlarından dolayı Erdoğan’ı tebrik ettiği yönünde haberler yer almıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.