Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP’li Meral Danış Beştaş & Nursel Aydoğan için tahliye kararı verildi

4 Kasım 2016’da tutuklanan HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ile 31 Ocak 2017’de tutuklanan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş için  tahliye kararı verildi

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya HDP’li Aydoğan tutuklu olduğu Silivri Cezaevi’nde SEGBİS üzerinden katıldı. Aydoğan için 103 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Yaklaşık dört ay önce “Örgüt üyeliği” iddiasıyla gözaltına alınan HDP Adana milletvekili Meral Danış Beştaş için de adli kontrol şartıyla tahliye kararı verildi. 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, Beştaş tutuklu bulunduğu Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. İddianamede, Beştaş hakkında, “silahlı terör örgütüne üye olmak”, 6-8 Ekim olaylarında “suç işlemeye tahrik” ve “2911 Sayılı Yasaya Muhalefet” suçlarından 8,5 yıldan 23 yıla kadar hapis isteniyor.

Öte yandan HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan 19 Nisan günü Muş’ta gözaltına alınıp çıkarıldığı mahkemece “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklanmıştı.

12 vekil hâla tutuklu

HDP’de eş genel başkanı Selahattin Demirtaş ve eş genel başkanlığı düşen Figen Yüksekdağ’la birlikte Grup Başkanvekili İdris Baluken, Şırnak Milletvekilleri Leyla Birlik ve Selma Irmak, Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Şırnak Milletvekili Ferhat Encü Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, Siirt Milletvekili Besime Konca, Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan olmak üzere 12 milletvekili hâlâ tutuklu.

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.