Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransa’da birinci turda zafer Macron ve Le Pen’in

Fransa, yeni cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gitti. İlk tur oylamasının resmi olmayan sonuçlarına göre en çok oyu alan iki aday; bağımsız merkez adayı Emmanuel Macron ile aşırı sağcı Ulusal Cephe lideri Marine Le Pen  ikinci tur oylamasına yükselen isimler oldu. Ipsos araştırma şirketinin açıkladığı ilk sonuçlara göre; katılım oranının yüzde 77 olduğu birinci tur seçimlerinde Macron, yüzde 23.7 ile en çok oy alan aday olurken, Le Pen, Macron’u yüzde 21.7 ile takip etti.

11 adayın yarıştığı birinci tur oylamasında radikal solcu Jean-Luc Mélenchon ile merkez sağ adayı François Fillon oyların ancak yüzde 19.5’ini alabildi. Sosyalist Parti’nin adayı Benoît Hamon ise yüzde 6.2’de kaldı.

Birinci tur sonuçlarına göre en çok oyu alan Macron ile Le Pen’in yarışacağı ikinci tur oylaması 7 Mayıs günü yapılacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.