Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İzmir’de tutuklanan belgeselci Kazım Kızıl’ın son durumu ne?

17 Nisan 2017 tarihinde İzmir’in Bornova ilçesinde protesto gösterisi esnasında protestocu 20 kişi ile beraber gözaltına alınan gazeteci/videoaktivist/belgeselci Kazım Kızıl’ın durumuyla ilgili Kamera Sokak ekibinden Onur Yıldırım ile konuştuk.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/319388124″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Kazım Kızıl’ın gözaltına alınması sosyal medya başta olmak üzere birçok platformda geniş yankı uyandırdı. Twitter’da #KazımKızılaÖzgürlük Ve #FreeKazım hashtagleriyle destek mesajları atıldı. Ayrıca Kazım Kızıl’ın özgürlüğüne kavuşması için ‘’Kazım’ın Arkadaşları’’ bir imza kampanyası başlattı.

Ekran Resmi 2017-04-25 13.46.34 (1)

Ekran Resmi 2017-04-25 13.46.23

Kazım Kızıl ile beraber gözaltına alınana 20 kişilik gruptan Kızıl’ın da aralarında olduğu 6 kişi tutuklandı.

Kazım Kızıl’a isnat edilen suçlar neler?

Kazım Kızıl, 17 Nisan 2017 Pazartesi günü “2911 Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet etmek” suçlaması ile gözaltına alınmış, avukatlarından alınan bilgiye göre gözaltına alındığı gün Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından hakkında soruşturma yürütüldüğü belirtilerek referandum günü sosyal medya hesabından paylaştığı “Halkımız bu seçim sonuçlarıyla bize sokağı işaret etmiştir” şeklindeki ifade hakkında da TCK 216. Maddesine muhalefet ettiği gerekçesiyle “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmekten” ayrı bir suçlama daha yöneltilmişti.

Kazım Kızıl’ın durumuna ilişkin Kızıl’ın da kurucularından olduğu bağımsız iletişim ağı Kamera Sokak ekibinden Onur Yıldırım Medyascope.tv’ye açıklamalarda bulundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.