Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Uğur Kurt davasında çıkan karar: Sanık polise 12 bin lira para cezası!

Uğur Kurt’u öldüren polis Sezgin Korkmaz’ın 3 yıldır tutuksuz yargılandığı dava bugün sonuçlandı. Kurt, İstanbul Okmeydanı’nda Mayıs 2014’te bir yakınının cenaze törenine katılmak için gittiği Cemevinin avlusunda polis kurşunuyla öldürülmüştü.

Çıkan karara göre polise 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Bu ceza da 12 bin 100 TL para cezasına çevrildi. Anne Güllünaz Kurt’un kansere yakalanması nedeniyle son duruşmalara katılamamasının ardından baba Kemal Kurt da mide kanserine yakalandığı ve kemoterapi tedavisi gördüğü için duruşmaya katılmadı.

2

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sanık polis için dava açılmıştı. Savcı Ekrem Şakar, Sezgin Korkmaz’ın gaz bombası, plastik mermi veya biber gazı fişeği atan FEN silahı ile müdahale edip uzaklaştırma alternatifini düşünmeyerek beylik tabancasıyla eylemcilere ateş ettiğini belirterek, ‘olası kast ile öldürme’ suçundan en az 16 yıl hapis cezası verilmesini istemişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.