Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Pelikancıların son kurbanı Yıldıray Oğur

Bugün Yıldıray Oğur’un dört yıldır köşe yazarlığı yaptığı Türkiye gazetesindeki yazılarına son verildi. Ahmet Taşgetiren’in de başyazar olduğu Star gazetesindeki yazılarına son verildiği haberleri sosyal medyada yer alsa da Taşgetiren kendisinin böyle bir gelişmeden haberi olmadığını ifade etti. Bu iki isim son günlerde AKP’ye içeriden eleştiri getirmeleri ile gündeme gelmişti. Cem Küçük’ün, “Artık AK Parti’nin bu radikal İslamcılarla da, yani bu Mavi Marmara’daki manyak tipler, yani kafadan İsrail düşmanı, kafadan Batı düşmanı, kafadan her şeye düşman tipler var, bunlarla da yolların ayrılması lazım” sözleriyle AKP içinde zaten var olan tartışmaları daha sert bir noktaya çıkarmıştı. Taşgetiren bu tartışmada AKP yönetimini eleştirmişti.

Yıldıray Oğur ise referandum sürecinde anayasa değişikliğine eleştiriler getirip, 15 Temmuz Darbe Girişimi İddianamesi’nin daha ciddi hazırlanması gerektiği yönündeki yazılar kaleme almıştı.

Yıldıray Oğur, Türkiye gazetesinden ayrılışını Twitter’daki hesabından duyurdu.

Yıldıray Oğur’un Türkiye’deki yazılarını okumak için burayı tıklayınız.

Ahmet Taşgetiren’in Star’daki yazılarını okumak için burayı tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.